• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Названо ТОП областей України, де найдорожча ціна на пшеницю
    Опубликовано: 2020-07-20 15:09:15

    Найнижчі ціни на цей вид зерна зафіксовано у Винницькій області, а найбільше за пшеницю платять на Івано-Франківщині – в середньому по 6000 грн за 1 тону. Внутрішні закупівельні ціни на пшеницю падають з квітня цього року. Про це повідомив 17 липня Директорат розвитку аграрного сектору Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України сьогодні, який оприлюднив  оновлену інформацію щодо внутрішніх цін на  основні продукти рослинництва та тваринництва, пише agronews.ua.

    Згідно із наведеними даними, наразі середня закупівельна ціна на пшеницю 3 класу в Україні становить 5430 грн за 1 тону (усі ціні тут і надалі наведені без ПДВ). Це нижче рівня квітня, травня та червня 2020 року. Хоча, слід зазначити, що вказаний показник на 13% вище, ніж було на аналогічну дату минулого року.

    Найбільш висока закупівельна ціна на пшеницю сформувалась на Івано-Франківщині. Там за 1 тону цього збіжжя дають 6000 грн. Це на 3% вище минулорічної ціни середини липня.

    Найнижча ціна у Вінницької області – там вона становить 4600  грн/т. Це на 2% вище ціни 2019 р., що пропонували за пшеницю цими днями.

    Лідером зростання у річному еквіваленті стала Рівненська область, де закупівельна ціна на пшеницю 3 класу в середньому дорівнює 5850 грн/т. Це на 36% більше, ніж минулоріч. І, навпаки, лідером з падіння є Закарпатська область – мінус 2% у порівнянні із 2019 року (до 5330 грн/т).

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.