• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ДПЗКУ може стати провідним виробником житнього борошна
    Опубликовано: 2020-06-15 17:04:58

    Державна продовольчо-зернова корпорація України може стати провідним виробником житнього борошна країни в наступному маркетингову році. В планах ДПЗКУ - переробити понад 18 тис. тонн жита в наступному МР, повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на pzcu.gov.ua.

    Наразі ДПЗКУ відновила виробництво житнього борошна на Кролевецькому КХП (Сумська обл.). Потужність лінії житнього борошна - 50 тонн на добу, а планові об’єми поставки - понад 1 тис. тонн борошна протягом червня.

    "Об’єми жита сконцентровані на зернопереробних підприємствах корпорації дають змогу повністю задовольнити потреби в житньому борошні хлібопекарські підприємства України до початку переробки зерна жита врожаю 2020 року" - зазначив заступник голови правління ДПЗКУ Вадим Гринишин.

    Наразі в корпорації працюють чотири борошномельні комплекси: Кролевецький КХП (Сумська область), Черняхівський елеватор (Житомирська область), Львівський КХП та Тернопільський КХП. З квітня поточного року підприємства працюють на повну планову потужність, станом на сьогодні переробили понад 21 тис. тонн пшениці, з якої виготовлено понад 15 тис. тонн борошна.

    Все борошно виготовлене на цих підприємствах, йде виключно на внутрішній ринок, на хлібокомбінати та хлібозаводи для стабілізації цін на хліб та хлібобулочну продукцію.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.