• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рада ухвалила законопроєкт про національну інвентаризацію лісів
    Опубликовано: 2020-06-07 15:01:09

    Сьогодні Верховна Рада розглянула та ухвалила в другому читанні та в цілому важливий для лісової галузі законопроект № 2379 щодо запровадження національної інвентаризації лісів, повідомляє agronews.ua.

    Востаннє державний облік лісів в повному обсязі в Україні робили в 1996 році — 24 роки тому. Сьогодні достовірної та надійної інформації, стосовно площі та запасів лісів в Україні немає.

    Проект підтримали 322 нардепи. Згідно із законом, порядок проведення національної інвентаризації лісів затверджується Кабінетом міністрів України.
    У документі зазначено, що особи, уповноважені на проведення національної інвентаризації лісів, мають право під час обстежень перебувати на земельних ділянках усіх форм власності.

    Кабмін у шестимісячний строк з дня опублікування цього закону має забезпечити прийняття нормативно правових актів, необхідних для реалізації цього закону.

    “Держава протягом довгого часу не виділяла фінансування на проведення обліку лісів. Так, є практика, що при складанні плану організації і розвитку лісового господарства для кожного лісогосподарського підприємства інвентаризаційні роботи проводяться. Це призводить до того, що ми «клаптиками» отримуємо багато інформації. На виході результат — чіткої інформації по всім лісам нашої країни у нас за останні 24 років немає!”, – вважає голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.