• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чому модернізація обприскувачів збільшує їх продуктивність на 25%?
    Опубликовано: 2020-05-30 09:37:30

    Професійні рекомендації від компанії «АГ Простір» по догляду за агротехнікою.

    Вцьому матеріалі експерти компанії «АГ Простір» продовжують публікувати практичні кейси ефективного дообладнання техніки і сьогодні розповідь про обприскувач Househam.

    Кожен власник агро бізнесу прагне, щоб його техніка працювала довго, але не кожен пам’ятає, що якість та надійність роботи залежить не тільки від якості самої техніки. Сам процес внесення засобів захисту є буденним. Але неякісне внесення призводить до зниження врожайності через пригнічення або загибель посівів. Проте людський фактор не завжди є причиною цього. При роботі зі старими обприскувачами оператор допускає наявність пропусків та перекриттів, особливо вночі.

    А якщо Ви хочете зекономити витрати на добрива, якісно проводити обробки «по листу» та здійснювати обприскування вдень і вночі за різних погодних умов, то Вам необхідно модернізувати Ваш обприскувач!

    Наша команда підтримує найтісніший контакт з клієнтами. Тому для цього в «АГ Прост ір» створено професійну та оперативну сервісну службу, яка працює по всій території України. Її основна мета – підтримка якісної роботи агротехніки впродовж всього періоду її експлуатації.

    Ось і приклад…

    В господарстві «Югарофорс» в селі Чорноморівка (біля Нової Каховки) наша команда встановлювала базову станцію Tersus (спеціалізоване та економічно ефективне рішення для передачі та отримання Ntrip поправок в реальному часі) та підключала до неї модеми ProSteer RTK (для безперебійного отримання поправок, оснащені 2-ма сім-картами, які автоматично будуть переключатися між собою в залежності від якості покриття).


    Саме тоді в господарство був пригнаний обприскувач Househam і його власник звернувся в компанію «АГ Простір» з проханням його правильного налаштування, бо через віддалене місцезнаходження цього господарства, вони не змогли знайти нікого, хто міг би надати якісний супровід цього обприскувача.

    До речі, цей обприскувач ідеально підходить для господарств з банком землі 1000 га. Його особливість – це вакуумна система подачі робочої рідини. Тобто рідина в штанзі обприскувача циркулює постійно та при відключенні її подачі обприскувач не втрачає свого потоку. А як тільки клапани секцій відключаються, в штанзі вже є робочий тиск і він одразу починає розпилювати рідину.

    Збільшення продуктивності при обробці поля
    Їздити навмання або по маркеру продовжують дедалі менше аграріїв. GPS – технології визначають положення агрегату в полі в режимі реального часу. І основним елементом цієї технології є монітор-курсовказівник, завдяки якому обприскувач отримує:

    візуалізацію оброблених та необроблених ділянок та меж поля;
    відображення лінії поточного проходу обприскувача, відхилень, перекриттів та пропусків;
    розрахунок обробленої площі;
    зберігання карти виконаної роботи для аналізу та подальшого використання.
    Якщо ж розбирати на практиці, в то в господарстві перед нами постали дві проблеми: перша – це те, що встановлений автопілот вів агрегат некоректно та не попадав слід в слід. Друга – на моніторі зміщувалося забарвлення лінії.

    Діагностика показала, що була встановлена найпростіша антена навіть без 2-х частотного прийому сигналу, але при цьому сам монітор був розблокований до рівня RTK.

    Для рішення цих проблем нами було запропоновано 2 варіанти: або придбати новий монітор та встановити його в кабіні обприскувача, або ж використовувати вже існуючий монітор, який можна переміщувати з кабіни трактора на обприскувач, коли закінчиться посів, та почнеться внесення препаратів захисту, стимуляторів та ін. Тобто все, що потрібно, це тільки перемістити монітор, повністю налаштувати сигнал, вивести його на існуючий монітор, щоб обприскувач працював точно.

    Так і було зроблено. Ми зняли з трактора та встановили в обприскувач Househam монітор, встановили модем ProSteer RTK і, коли був отриманий точний сигнал RTK, по-новому відкалібрували автопілот та примусили його рухатися точно.

    Що це дає на практиці?
    Модернізовані обприскувачі забезпечують надвисоку ефективність використання засобів захисту рослин, контроль самого процесу внесення, що істотно зменшує витрати на препарати та збільшує продуктивність самих машин та полегшують роботу їх операторів. Відповідно, при оптимальних витратах, наша команда може професійно модернізувати існуючі в господарстві обприскувачі на такі, що будуть виконувати всі операції, економлячи час, пальне, ЗЗР незалежно від погодних умов, що призведе до гарантованого приросту врожайності.


    Другим етапом модернізації даного обприскувача буде налаштування системи контролю виливу. Позаяк першочерговим завданням було налаштування автопілоту (щоб він не зміщувався та чітко витримував швидкість та лінію руху) - обприскувач вже зараз помітно точніше виливає робочу рідину та правильно працює система автоматичного відключення секцій та підтримки норми витрати препаратів за рахунок постійного точного сигналу та професійної установки системи точного водіння.

    Які основні переваги?

    Економія добрив та засобів захисту рослин – до 25% (за рахунок рівномірного розподілу норми виливу по всій площі поля незалежно від швидкості руху обприскувача та конфігурації поля);
    Збільшення продуктивності обприскувача (за рахунок економії часу на налаштування норми та інших параметрів);
    Автоматичне відключення секцій – економія до 20% (відповідно до різної конфігурації поля, ширини захвату обприскувача, наявності автопілоту);
    Картографування оброблених ділянок поля;
    Фіксація обробленої площі та часу початку/закінчення роботи;
    Підключення GPS навігації (збільшення продуктивності за рахунок зменшення кількості проходів, уникнення перекриттів та пропусків, якісна робота у нічні часи та за поганих погодних умов).
    Ваші вигоди
    підвищення продуктивності обробок та оптимізація роботи оператора;
    зниження витрат на ЗЗР на га;
    максимально точний рух та запобігання похибкам, наїздам, перекриттям та огріхам.

    http://agropravda.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.