• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, у яких регіонах України відступила посуха
    Опубликовано: 2020-05-07 18:09:47

    В Україні протягом третьої декади квітня відбулося поліпшення умов формування врожаю всіх сільськогосподарських культур в районах, де відзначалися ефективні дощі. Мова йде про північні, західні, центральні та північно-східні регіони Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр, пише agronews.ua.

    У цих областях склалися сприятливі умови для утворення сходів ярих сільськогосподарських культур.

    Також в звітний період ефективним було поліпшення зволоження грунту і збільшення вологості повітря для формування врожаю озимих культур, у яких тривав інтенсивний ріст стебла, формувався колос і спостерігалося максимальне споживання вологи.

    «У той же час попередній жорсткий дефіцит опадів навіть у північних та західних областях, через сухість верхніх шарів грунту, обумовлював затримку проростання зерна і сходів технічних і теплолюбних культур. На окремих полях зазначалося часткове засихання стебел озимої пшениці і передчасне пожовтіння листя через дефіциту вологи і холодної з заморозками погоди в попередній період », – відзначили в Укргідрометеоцентру.

    Крім того, повідомляється, що в південних областях тривала і посилювалася повітряно-грунтова посуха. Збільшилися площі з пошкодженими і загиблими від посухи посівами.

    Нагадаємо, аграрії України закінчили сівбу ранніх ярих зернових,- заявив замміністра МЕРТ Тарас Висоцький.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.