• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Передбачену в бюджеті підтримку АПК буде збережено
    Опубликовано: 2020-04-05 13:02:39

    Уряд повністю збереже бюджетну підтримку агропромислового сектора у розмірі 4 млрд грн, незважаючи на скорочення бюджету для боротьби з поширенням коронавірусу, повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на interfax.com.ua.

    За словами уповноваженого президента з земельних питань Романа Лещенка, Президент Володимир Зеленський розуміє, що аграрії - це економічна основа України, особливо в такі складні часи. Влада зберегла всі 4 мільярди, спочатку заплановані для програм аграрного сектора. Зберігається 2,2 млрд грн на підтримку розвитку тваринництва, переробки с/г продукції і дешеві кредити аграріям. Зокрема, 1 млрд грн піде на розвиток тваринництва та переробку сільськогосподарської продукції і 1,2 млрд грн - на фінансову підтримку заходів в АПК шляхом здешевлення кредитів. Крім цього, 240 млн грн виділять на Фонд часткового гарантування кредитів.

    Решта фінансування піде на часткову компенсацію сільгосптехніки і устаткування, страховку, рослинництво й інші потреби сектора. Такі кроки дозволять, незважаючи на світову кризу, забезпечити продовольчу безпеку країни, а також зберегти АПК головним локомотивом економіки України.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.