• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Коронавірус: яким м’ясом запастися та як краще зберігати
    Опубликовано: 2020-03-17 11:06:03

    Українці запасаються харчами, здебільшого крупами та м’ясом. Експерти кажуть, що усі види м'яса можна тривало зберігати, і радять покупцям робити ставку на користь смакових вподобань і гаманця, повідомляє УНН.

    "Найдешевшим видом м'яса у нас є курятина. Але смаки у кожного різні.

    Запасаючись м'ясом на тривалий період, варто звернути увагу на дату виробництва продукту. І обов'язково порізати його на шматочки перед тим, як покладете у морозильну камеру.

    У такому вигляді м'ясо довше прослужить - до місяця будь-який вид м'яса можна зберігати у морозильній камері", - розповіла керівник відділу тестування Центру експертиз "Тест" Ніна Кільдій.

    За даними Держстату, курятина нині дійсно найдешевше м'ясо в Україні. При чому, останнім часом воно ще більше здешевшало.

    Так, за місяць філе курятини подешевшало на 5,5% до 94,8 грн за кг. Тушка куряча впала в ціні на 5,4% - до 50 грн за кг. Свинина подешевшала на 1,8% до 115,7 грн за кг. А от яловичина подорожчала на 1,3% і коштує в середньому 136,6 грн/кг.

    Таким чином, за місяць в Україні подешевшала курятина і свинина, однак подорожчала яловичина.

    Нагадаємо, інфекція коронавірусу не передається через їжу.

    Ірина Макаренко

    Источник: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.