• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чи поступиться традиційна оранка глибокому розпушуванню
    Опубликовано: 2020-03-15 14:05:21

    Зі зміною клімату південні області України поступово перетворюються на зону пустелі. У цьому переконаний професор Миколаївського національного аграрного університету Михайло Федорчук, повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на agroportal.ua.

    "Найближчі 10 років зима буде такою ж теплою, як нинішня. Тому нам потрібно підбирати нові культури та змінювати технології вирощування", - каже він. І радить аграріям відмовитися від традиційної оранки і перейти на глибоке розпушування.

    За його словами, у період підняття температурного режиму в наших умовах опади випадатимуть у вигляді злив. Тому про традиційну оранку треба забути. Замість неї потрібно проводити глибоке розпушування на 35-45 см.

    Учений розповідає, що в минулому році в Херсонській області за годину випало більше 120 мм опадів. Це приблизно 1200 куб. м води. Опади, звичайно, користі не принесли ніякої. Сьогодні на півдні України в метровому шарі ґрунту катастрофічно не вистачає вологи. Дефіцит становить 35-40% від середньої багаторічної норми. Ускладнюють ситуацію сильні вітри, і це явище спостерігатиметься постійно.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.