• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • За підсумками року цукор подорожчає на 10%
    Опубликовано: 2020-02-29 14:09:25

    Як прогнозує генеральний директор Pro-Consulting Олександр Соколов, кінцева ціна для споживачів цукру, ймовірно, зросте до 10% за підсумками року. Це може статися за рахунок меншої врожайності через скорочення на 30% посівної площі під цукровий буряк у 2019 р. і рецесії виробництва, повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на agroportal.ua.

    За його словами, як наслідок можуть спостерігатися труднощі в поповненні нестачі стратегічних продовольчих запасів для подальшої реалізації продукції з прогнозованим зростанням середньоринкової ціни, как сообщает сайт новостей финансовых рынков Украины и мира Elcomart.ua.

    "Ціна на цукор в Україні прогнозовано зросте, адже разом із ростом попиту навесні розпочнеться його подорожчання. Однак, прослідковуючи тенденції за індексом споживчих цін за 2019 р., це не є сигналом дефіциту як хронічного явища", - каже він.

    У 2018 р. спостерігалося перевиробництво цукру, що дозволило знизити ціни, тому підвищення цін можливе на більшому рівні, ніж в 2019 р., але не більш, ніж на 2-3%, додав експерт.

    Олександр Соколов звернув увагу, що з початку року уже простежується зростання ціни на цукор. Однак, на загальному тлі індексу споживчих цін, вартість цукру залишається відносно прийнятною. "Основною відмінністю була сезонність цін на цукор. Через те, що сезон цукроваріння починається в серпні-вересні, ціни в попередніх місяцях зростали", - підсумував він.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.