• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Торік вантажообіг порту НІКА-ТЕРА зріс на 48%
    Опубликовано: 2020-01-25 15:07:53

    У 2019 році вантажообіг ТОВ "Морський спеціалізований порт НІКА-ТЕРА", що входить до групи компаній Group DF, склав 8,637 млн т.

    Про це повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на nikatera.com.

    У структурі вантажообігу зернові, зернобобові та олійні вантажі склали понад 5,9 млн тонн або 69% від загального обсягу, навалочні - 1,7 млн тонн (19,7%), шрот і висівки - 772,5 тис. тонн (8, 9%), наливні - 204, 7 тис. тонн (2,4%). Всього за звітний період на причалах підприємства було оброблено 410 суден (у 2018 році 335).

    "Для порту - 8,637 млн т вантажообігу - це абсолютний рекорд. Порівняно з 2018 роком приріст склав 2,8 млн тонн або 48%. На результат вплинуло два фактори. По-перше, за підтримки акціонера ми реалізували кілька інвестиційних проєктів, спрямованих на збільшення швидкості обслуговування клієнтів. Ми не просто збільшили швидкість вантажно-розвантажувального процесу, ми відкоригували весь виробничий процес, поправили технологію роботи в порту та логістику. Другий, важливий фактор - були зроблені досить вдалі управлінські рішення. Це стосується інвестицій, виробництва, кадрів, збуту та маркетингу. Зараз я можу з упевненістю сказати, що саме злагоджена робота всього колективу дала ефект. Нам вдалося змінити філософію бізнесу, його цінності. Ми поставили клієнта - на чолі кута. І це дало результати. Почався рік і кожен день ми бачимо нові запити від компаній, які хочуть з нами працювати", - поділився начальник порту "МСП НІКА-ТЕРА" Алім Агакішиєв.

    У 2019 році порт "НІКА-ТЕРА" реалізував ряд інвестиційних проєктів, основними з яких є:

    завершення будівництва та запуск другої черги олієперевалочного комплексу потужністю 30 тис. т одночасного зберігання. Завдяки новій черзі потужність перевалки Вантажного району №4 досягає 600 тис. тонн на рік, а обсяг одночасного зберігання досяг 63,4 тис. куб. м.

    будівництво та введення в експлуатацію нової лінії трубопроводу відвантаження наливних вантажів на танкер. Діаметр труби, по якій прокачуються наливні вантажі був збільшений до 400 мм, а максимальна продуктивність відвантаження становить до 1000 т на годину.

    Реалізація двох проєктів призвела до того, що порівняно з 2018 роком перевалка олії в порту "НІКА-ТЕРА" збільшилася більш, ніж у два рази.

    Також, для оптимізації логістики на підприємстві, збільшення якості та швидкості вантажно-розвантажувального процесу в 2019 році порт інвестував до парку спецтехніки. Наприклад, в порту почали працювати новий перевантажувач фірми "Sennebogen", мобільний автоматичний перекидач, обладнаний власним шасі, що дозволяє розвантажувати вантажі з автотранспорту в будь-якій точці порту біля потрібного підлогового складу.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.