• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Тепла зима загрожує озимим овочам та багаторічним насадженням — експерт
    Опубликовано: 2020-01-12 11:03:16

    Якщо зимове тепло буде триматися досить довго, то є ризик передчасного розпускання бруньок та їх пошкодження.

    Таку думку висловив Вадим Дудка, директора діагностичного центру захисту рослин «Агроаналіз», передає Agrotimes.ua.

    «Те тепло, яке ми маємо в даний момент, поки що навряд чи становить серйозну загрозу озимим овочам та багаторічним насадженням. Наразі дерева і чагарники перебувають у стадії глибокого спокою (тобто їх спокій обумовлений накопиченими в них особливими речовинами, що не дозволяють передчасно розпускатися брунькам). Але якщо це тепло буде триматися досить довго, то запас цих речовин рослинами буде витрачено і тоді ризик передчасного розпускання бруньок, а значить і їх пошкодження, буде вкрай високий», — вважає експерт, как сообщает сайт новостей финансовых рынков Украины и мира Elcomart.ua.

    За словами Вадима Дудки, тривалість періоду глибокого спокою у кожного виду рослин своя, але вже після новорічних свят деякі культури з цього фізіологічного стану можуть виходити.

    «Щодо овочевих культур, зокрема озимого часнику і цибулі, то тут пощастило тим фермерам, які посіяли в дуже пізні терміни і їхні посіви не переросли, а перебувають у найбільш сприятливій для зимівлі стадії», — додав фахівець.

    Фермери змушені пристосовуватися до змін в кліматі та використовувати спеціальні засоби для збереження врожаю.

    «Багато кмітливих фермерів пристосувалися до таких ось нетипово теплим початкам зими і стали обробляти озиму цибулю і озимий часник ретардантами (як це робиться на ріпаку), що загалом дає дуже хороший ефект», — пояснює Вадим Дудка.

    Нагадаємо, «Метео Фарм» відкрив безкоштовний доступ до інформації про погоду для всіх користувачів.

    Инф. agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.