• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Поголів’я ВРХ та свиней упаде до найнижчого історичного рівня
    Опубликовано: 2020-01-01 13:04:32

    Поголів'я свиней та великої рогатої худоби у 2020 р. упаде до найнижчого історичного рівня. Це стане основним трендом, який задаватиме тон всьому ринку м'яса України.

    Про це повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на agroportal.ua.

    Як прогнозує аналітик агропродовольчих ринків ФАО Андрій Панкратов, поголів’я ВРХ знизиться на 6%, до 3,1 млн голів, свиней - на 4%, до 5,8 млн., как сообщает сайт новостей финансовых рынков Украины и мира Elcomart.ua.

    "Імовірно, що за рахунок вирізання поголів’я обсяги виробництва м’яса вдасться утримати на рівні 2019 р.", - каже експерт. Однак перспективи подальшого зростання виробництва залишаються невизначеними, в тому числі, у світлі майбутньої земельної реформи.

    Також він звернув увагу на зростання продуктивності у м'ясному тваринництві. Зокрема, збільшується середня вага зданих на забій тварин. Однак є і тривожний сигнал: вік тварин стає дедалі меншим. Якщо у 2013 р. свиней здавали на забій у віці 330 днів, то зараз цей період скоротився на 18% і складає 272 дні. Така ж тенденція продовжиться в наступні роки.

    Все ж обсяги виробництва м’яса в Україні зростають. Позитивний тренд задає сегмент птахівництва. Очікувано, за результатами 2019 р. обсяги виробництва яловичини становитимуть 287 тис. т, свинини - 618 тис. т, курятини - 1,38 млн т, інших видів м’яса - 251 тис. т. Загалом буде отримано 2,53 млн т м’яса, що на 5% перевищує показник попереднього року.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.