• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціна молока, з урахуванням зміцненої гривні, вже на своєму максимумі
    Опубликовано: 2019-12-22 15:08:47

    Через дефіцит сировинного молока на вітчизняному ринку ціни на нього продовжують зростати.

    Про це повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на avm-ua.org.

    "Моніторинг цін на сировинне молоко у першій половині грудня знову показав зростання. Цього разу середня ціна на екстра ґатунок зросла на 10 коп. - 10,89 грн/кг. Вищий подорожчав на 7 коп. - 10,27 грн/кг. Найменше змінювався перший ґатунок, його ціна зросла на 2 коп., до 9,88 грн/кг. Різниця між ґатунками: екстра-вищий - 62 коп., вищий-перший - 39 коп. Середньозважена ціна трьох ґатунків - 10,35 грн/кг", - каже аналітик АВМ Володимир Андрієць.

    Ціни на екстра ґатунок у північному регіоні коливаються в межах 10,5-11,6 грн/кг, центральному - 10,5-11,06 грн/кг, південному - 10,0-11,16 грн/кг, східному - 10,3-11,06 грн/кг, західному - 10,3-10,9 грн/кг.

    За словами аналітика, зростання середньої ціни відбулося внаслідок перегляду протоколів для виробників великих об’ємів сировини екстра та вищого ґатунків. Причиною росту, безумовно, є дефіцит молока, і зростання зараз викликає вже відверте здивування, адже ціна українського молока вища, ніж в основних країнах-експортерах молочної продукції в Україну - Польщі, Німеччині, Литві, Білорусі.

    "Об’єктивно - ціна молока, з урахуванням зміцненої гривні, вже на своєму максимумі і конкурентно поступається європейській, про що і свідчать невпинні темпи нарощування імпорту молочних продуктів в Україну, - підкреслює він. - Враховуючи сезонність коливання цін, з початком нового року можливе поступове зниження цін. Та дефіцит сировини може "продиктувати" свої умови.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.