• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Морський термінал ЄВТ перевалив понад мільйон тонн зернових
    Опубликовано: 2019-11-09 13:09:50

    Морський термінал "Євровнєшторг" (ЄВТ), запущений в грудні минулого року, перевалив перший мільйон тонн сільгосппродукції на експорт.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на прес-службу компанії, станом на 31 жовтня цифра становить вже 1,2 млн тонн. Більше половини вантажу обробили за чотири місяці поточного маркетингового року.

    З моменту відкриття через термінал відвантажені пшениця, кукурудза, сорго, горох, ячмінь, ріпак і соя. Технологічно термінал здатний працювати з усією зерновою групою, а також бобовими, олійними культурами та продуктами їх переробки.

    "Перший перевалений мільйон тонн така ж важлива подія в розвитку компанії, як і перша паля, забита для будівництва причалу, або перший клієнт. Вантажообіг зернового термінала досяг мільйона тонн майже за 10 місяців роботи. При цьому перші шість проходили в тестовому режимі. Команда ЄВТ в короткий термін, в непростих умовах будівництва і налагодження процесів показала гідний результат", - сказав директор "ЄВТ Грейн" Сергій Гунько.

    За його словами, найскладнішим етапом у розвитку термінала було побудувати інфраструктуру з нуля і створити акваторію з глибинами.

    "Коли на термінал зайшло перше судно в грудні минулого року у нас було чотири силоси, причал, суднонавантажувальна машина. Через два місяці був готовий перший склад підлогового зберігання, а у вересні - другий. Будівництво тут не припиняється ні на хвилину. Обладнуємо термінал тільки найсучаснішою і потужною технікою. Якщо порівняти, що було рік тому і сьогодні, ви побачите масштабні зміни, - зазначив директор "ЄВТ Грейн" Сергій Гунько. - Збудований чіткий графік прийому суден, внутрішня логістика вантажу, продумано раціональне використання потужностей зберігання. Але однозначно важливою причиною нашого успіху є клієнти. Без них не було б мільйонної тонни".

    За інформацією, зараз триває будівництво. На терміналі поетапно нарощують ємності зберігання, потужності залізничного приймання, закуповують перевантажувальну техніку і розширюють пропускну здатність для чого закупили другу суднонавантажувальну машину. У планах поетапне збільшення обороту вантажів в порту, щоб задовольнити потреби ринку. Після запуску на повну потужність термінал зможе обробляти до 4 млн тонн вантажів на рік.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.