• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінекономіки України оприлюднило проект закону щодо обігу земель сільгосппризначення
    Опубликовано: 2019-09-28 13:08:46

    Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України оприлюднило проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення", який передбачає скасування заборони на продаж земель сільськогосподарського призначення усіх форм власності з 1 жовтня 2020 року.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп", про це йдеться в пояснювальній записці до документу.

    Зазначається, що законопроект розроблений з метою формування законодавчого поля для запровадження ринкового обігу земель сільськогосподарського призначення, забезпечення конституційних прав громадян України на вільне розпорядження своєю власністю, створення прозорих умов для набуття у власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення громадянами та юридичними особами України.

    Також згідно з пояснювальною запискою, реалізація законопроекту матиме кілька позитивних соціально-економічних наслідків. Зокрема, повноцінна реалізація права приватної власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення громадянами України, а також встановлення об’єктивної ринкової вартості земельних ділянок с/г призначень у процесі їх економічного обігу та зростання капіталізації землі та інше.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.