• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні створено унікальну маскуючу конструкцію
    Опубликовано: 2005-09-19 17:44:00
    Українські спеціалісти створили маскуючу конструкцію «Контраст», яка одночасно у всіх діапазонах захищає об’єкт системного введення високоточної зброї. Про це повідомив журналістам директор Інституту автоматизованих систем і віце-президент Української академії наук Василь Ващенко.
    «Ця конструкція значно знижує ймовірність того, що об’єкт буде помічено на тому фоні, на якому він знаходиться. Якщо електронні засоби розвідки виявляють об’єкт за 300 км, і ті високоточні засоби, які зараз працюють знищують цей об’єкт на відстані до 300 кілометрів, то при цій маскуючій конструкції видимість об’єкта зменшується на відстані до 20 кілометрів. Якщо робота ведеться в оптичному діапазоні, то видимість об’єкта знижується до 500 метрів»,— повідомив В.Ващенко. Слід додати, що маскуюча конструкція пройшла обкатку в Іраку.
    За словами В.Ващенко, робота з точки зору науки була проведена колосальна. Було досліджено взаємодію кожного об’єкта разом з американськими та нашими танками, з системою протиракетної оборони у взаємодії з тими електронними засобами розвідки, які існують у світі. «Це було дуже складно і небезпечно, адже всі країни мають свої засоби розвідки, і секрети як вони працюють не розголошуються»,— зазначає спеціаліст. Він також підкреслив, що ці роботи проводилися без залучення державних коштів. Окрім державних випробувань, які Міністерству оборони обійшлися в 100 тис. долл. Після чого маскуюча конструкція була прийнята на озброєння Збройних Сил України.
    Спеціаліст також повідомив, що аналогів таких конструкцій у світі немає. При цьому він додав, що у світі існують подібні конструкції, які працюють в окремих діапазонах, але всі вони підходять лише для нерухомих об’єктів.
    «В нас вже є великий список можливих покупців, і зараз укладаються контракти. Ми навіть думаємо про те, що ця ідея може бути викрадена. Тим паче, що всі провідні країни світу, які займаються маскуванням звертаються до нас і намагаються щось купити та розвідати»,— розповів Ващенко.
    Наталія Погосова,
    кореспондент
    ELCOMART.NEWS
    (e-news)
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.