• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вартість молока в Україні продовжує знижуватись
    Опубликовано: 2019-06-16 13:07:53

    Низхідний тренд цін на молоко, який почався ще з квітня місяця, демонструє свою силу і на початку червня.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на прес-службу Асоціації виробників молока, в першій декаді середня ціна молока екстраґатунку знизилась до 9,32 грн/кг і втратила 11 коп., порівняно з другою половиною травня (9,43 грн/кг).

    Водночас така динаміка загалом не стосується великих виробників. Для них ціна залишилась на рівнях травня з досить оптимістичним прогнозом зростання протягом червня.

    Середня ціна вищого ґатунку на початку червня склала 8,9 грн/кг, що на 17 коп. нижче, ніж в кінці травня ? 9,07 грн/кг. Найбільше втрачає перший ґатунок. Його ціна знизилась на 19 коп. та зафіксована на рівні 8,67 грн/кг.

    Загалом фахівцями передбачається закінчення низхідного тренду вже в поточному місяці, на що впливає ряд факторів.

    Зокрема, стабільне зростання світових цін на сировину з початку року, подальше зростання індексу цін на молочну продукцію ФАО, який у травні зріс на 5,2% ? 226,1 в.п., укладання експортних контрактів великими гравцями українського молочного ринку. Не виключається і фактор послаблення національної валюти, яке триває протягом останніх трьох тижнів.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.