• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • За два роки ціни на сало в Україні зросли на 70%
    Опубликовано: 2019-05-28 14:04:44

    За два роки сало в Україні подорожчало на 69,7%. Про це свідчать дані Держстатистики, передає УНН.

    Так, у квітні 2019 року сало коштувало у середньому 75,7 грн за кілограм, тоді як у квітні 2017 року - 44,6 грн за кілограм.

    Протягом звітного періоду свинина також суттєво додала в ціні. У квітні 2017 року кілограм продукту коштував у середньому 84,6 грн, у квітні 2019 року - 116,1 грн. Таким чином, за два роки свинина в Україні подорожчала на 37%.

    За словами депутат Сергія Тригубенка, свинина в Україні сьогодні коштує вже дорожче, аніж у країнах ЄС.

    Серед факторів, які зумовили таку сумну картину: інфляційні процеси та епідемія африканської чуми свиней (АЧС), каже політик.

    “Хвороба зумовила знищення більш як 32 тис. голів свиней, і це лише за офіційними даними. На цьому фоні рекордно зріс імпорти свинини в Україну з-за кордону. За минулий рік ми наростили показники імпорту у 5 разів! І думаю, що це ще не межа. Щодо експорту, то через АЧС у цьому контексті ми фактично ізольовані. За минулий рік Україна відправила в інші країни всього 1600 т свинини”, — резюмував він.

    Петро Івасюк

    Источник: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.