• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Агроліга відмовляється від молочного тваринництва
    Опубликовано: 2019-05-26 12:01:53

    Група компаній "Агроліга" відмовляється від молочного тваринництва. Підґрунтям для такого рішення стала криза, яку переживає галузь з 2014 року.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на прес-службу компанії, головними негативними факторами "Агроліга" назвала зростання цін і тарифів, що призводить до подорожчання утримання сільськогосподарських тварин; зниження купівельної спроможності населення; скорочення експорту через закриття російського ринку. В результаті цього спостерігається стійка тенденція до зниження поголів'я всіх видів тварин.

    Зазначається, що тваринницький бізнес втратив свою актуальність, навіть не зважаючи на те, що у компанії є вагома перевага - можливість годувати стадо відходами власної олійної галузі.

    "Ми виробляли молоко найвищої якості з ціною відповідно вищою за ринкову, - наголосили в "Агролізі". - І наш кінцевий покупець виявився нечисленним. Витрати на догляд і лікування тварин, логістику готової продукції, оплату праці всіх працівників, що постійно зростали, хоч і не призвели до збитків, проте стали перешкодою для отримання прибутку".

    Компанія зараз бере участь у масштабному і перспективному проекті з будівництва ТЕС і хоче спрямувати свої зусилля і фінанси в розвиток інших, менш залежних від різних факторів проектів.

    Водночас в "Агролізі" наголосили, що відмова від тваринницького напрямку не означає, що компанія не повернеться до нього - з огляду на величезний накопичений досвід.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.