• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вартість тепличних огірків в Україні зменшилась удвічі
    Опубликовано: 2019-05-09 12:04:51

    Ціни на тепличні огірки в Україні за святковий період впали в два рази.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на "Інфо-Шувар", на найбільшому в Західній Україні гуртовому ринку ОРСП "Шувар" огірки корнішони пропонуються по 10-15 грн/кг (0,34-0,51 євро/кг). Рік тому огірки на гуртових ринках коштували помітно дорожче, на початку травня 2018 року ціни знаходились в діапазоні 19-22 грн/кг (0,6-0,7 євро/кг).

    Ціни на огірок в Україні почали досить швидко знижуватися в останній тиждень квітня, навіть передсвятковий ажіотаж серед гуртових покупців цього разу не дозволив продавцям втримати це падіння.

    Враховуючи те, що протягом трьох тижнів квітня 2019 року вартість українського огірка, в цілому, була помітно вищою, ніж рік тому, падіння цін цього сезону виглядає більш драматично - за останній тиждень квітня огірок на гуртових ринках України подешевшав в 4 рази.

    Раніше повідомлялося, що Україна в цьому сезоні значно погіршила зовнішній торговий баланс по огірках. За перші три місяці 2019 року країна імпортувала в 11 разів менше огірка, ніж експортувала.

    Порівняно з минулим роком за січень-березень експорт скоротився в 3,5 раза до 530 тонн, а імпорт, навпаки, збільшився на 20% до 5808 тонн. Потреба в імпортному огірку зберігалася і на початку квітня, але вже у другій половині місяця пропозиція вітчизняного огірка почала швидко зростати.

    Станом на початок квітня на гуртових ринках країни здебільшого пропонується український огірок.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.