• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вартість томатів в Україні на 40% перевищує минулорічний рівень
    Опубликовано: 2019-04-22 11:06:05

    На даний момент ціни на томати в Україні в середньому на 40% перевищують минулорічний рівень на аналогічний період.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на повідомлення Української плодоовочевої асоціації, поки передумов для суттєвого здешевшання цієї продукції на українському ринку немає, що пов'язано з доволі обмеженою пропозицією томату на українському ринку.

    Зокрема, поставки з Туреччини продовжують скорочуватись через сезонний фактор. В той же час, серед українських комбінатів до збору врожаю поки приступили одиниці, а виборки в цих теплицях дуже малі через холодну та похмуру погоду.

    Таким чином, за тиждень ціни на томати в Україні знизились лише на 4-8%. Сьогодні продукція з Туреччини пропонується по 50-52 грн/кг ($1,87-1,94 за кг), ціни на місцеві помідори доходять до 60 грн/кг ($2,24 за кг).

    При цьому, галузеві експерти зазначають, що, згідно з прогнозами синоптиків найближчими днями очікувати поліпшення погодних умов не варто. Отже, розраховувати на посилення темпів дозрівання томатів в теплицях теж не приходиться.

    Крім того того, гравці ринку розраховують на пожвавлення попиту перед Великодніми святами і навіть не виключають, що ціни на томати за таких умов можуть навіть почати зростати.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.