• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вартість живця свиней в Україні почала зростати
    Опубликовано: 2019-04-13 10:03:59

    На початку квітня ціни на вітчизняному ринку свинини почали зростати.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на прес-службу Асоціації "Свинарі України", живих свиней забійних кондицій цього тижня у середньому реалізовували по 41 грн/кг, або на 3% більше, ніж попереднього тижня.

    "За відгуками промислових свиногосподарств, цього тижня попит на товарне поголів’я був вищим. Як наслідок, оператори змогли реалізувати свиней на забій на 0,5-2,5 грн/кг дорожче ніж наприкінці березня. Найвідчутніший підйом цін відзначили в Західних областях, де цього тижня ціна на живець додала 1,5-3 грн/кг. Така зміна цін закупівлі у цьому регіоні пояснюється більшою орієнтацією гравців ринку на тренди ринку свинини ЄС, де темпи висхідного руху цін в останні кілька тижнів пришвидшився", - інформують в АСУ.

    Позитивний вплив зростаючого тренду на глобальному ринку свинини на цінову ситуацію на вітчизняному відзначають і представники м’ясопереробної галузі. З огляду на активніший приріст закупівельних цін на європейську свинину Асоціація "М’ясної галузі" переглянула рівень бар’єрної ціни, яка слугує індикатором економічної обґрунтованості імпорту.

    Так, наступного тижня ця позначка підніметься на 2 грн/кг - до 48,5 грн/кг у перерахунку на живу вагу. З іншого боку, наступного тижня розрив між бар’єрною ціною та фактичною може дещо скоротитися, адже за очікуванням переробників закупівельні ціни коливатимуться в межах 41-43,5 грн/кг. Такі прогнози видаються досить реалістичними, оскільки вже цього тижня ціновий діапазон підвищився до 39,5-42,5 грн/кг.

    "Здорощання свинини в закупівлі відзначається не тільки у країнах ЄС, а й в інших країнах світу. Так, внутрішні котирування на свинину в США за березень зросли на 0,65 $/кг забійною вагою чи більш ніж на 60%, у Канаді свинина подорожчала на 30% - до 1,66 $/кг забійною вагою. Живець у Бразилії додав 7% у національній валюті чи 3,2% у доларовому еквіваленті, а цього тижня закріпився на позначці 1,05 $/кг. Динаміка цін на свинину в Китаї, країні, що "запустила" такий тренд, також позитивна: середня по країні ціна на тварин забійних кондицій минулого тижня сягнула 2,24 $/кг, що на 17% дорожче ніж тижнем раніше", - зазначили в АСУ.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.