• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Через збільшення поставок із Казахстану та Узбекистану ціни на цибулю в Україні падають
    Опубликовано: 2019-03-04 15:04:04

    Українські виробники цибулі змушені знижувати ціну на продукцію через збільшення поставок імпортної цибулі з Казахстану та Узбекистану.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на EastFruit, зараз імпортну цибулю в Україні пропонують від 10 грн/кг ($0,37/кг). При цьому якість цієї продукції останнім часом помітно погіршилась.

    Таким чином українські виробники цибулі також змушені знижувати ціну. Зокрема, на сьогоднішній день відвантаження даної продукції здійснюються по 11-14 грн/кг ($0,41-0,52/кг) в залежності від якості.

    Отже, тільки за поточний тиждень ціна на цибулю на українському ринку в середньому знизилася на 8%.

    Зниження вартості цибулі пов’язано також і з тим, що фермери в Україні почали розпродавати свої запаси зі сховищ перед стартом сезону польових робіт. Таким чином, пропозиція цибулі з українських господарств різко збільшилася, але попит на цю продукцію на ринку залишається невисоким.

    Експерти зауважують, що ціна на цибулю з місцевих господарств в Україні, як і раніше, утримується на рекордно високому рівні. Для порівняння, в кінці лютого 2018 року цю продукцію українські фермери відвантажували в середньому в 3,5 рази дешевше, ніж зараз.

    При цьому аналітики ринку відзначають, що перспектив до покращення ситуації в даному сегменті поки не спостерігається.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.