• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Миколаївському морському порту почалося днопоглиблення
    Опубликовано: 2019-02-11 18:07:55

    АМПУ розпочала експлуатаційне днопоглиблення підхідного каналу Миколаївського морського порту.

    Про цее повідомляє прес-служба АМПУ.

    П«Підтримання паспортних глибин на підхідному каналі дозволить Миколаївському порту безперешкодно приймати великотоннажні судна типу Panamax. Днопоглиблення мало розпочатися ще у минулому році. Але по незалежних від нас обставинах початок робіт довелося відтермінувати» — відзначив керівник Миколаївської філії ДП «Адміністрація морських портів України» Олег Проточенко.

    В процесі днопоглиблення передбачається доведення глибин підхідного каналу порту Миколаїв до паспортних значень – 11,2 м. Орієнтовний обсяг робіт становить 125 тис. куб. м.

    Експлуатаційне днопоглиблення підхідного каналу виконує кіпрська компанія «Ем Ді Сі Ел Медітеранєан дреджінг компані лімітед». Завдяки відкритому аукціону в електронній системі закупівель Prozorro, вартість робіт було знижено на 22,9 млн грн. Згідно з договором, вона складає 188,3 млн грн.

    Затримка початку днопоглиблення була пов’язана із судовою суперечкою між двома учасниками тендеру, що тривала понад чотири місяці. У грудні 2018 р. Шостий апеляційний адміністративний суд визнав переможцем тендеру «Ем Ді Сі Ел Медітеранєан дреджінг компані лімітед». Згідно з цим, АМПУ було укладено відповідний договір з підрядником на проведення днопоглиблення, виконання зобов’язань за яким буде суворо контролюватися.

    У 2019 році Адміністрація морських портів України планує здійснювати експлуатаційне днопоглиблення у 7 морських портах: Маріуполь, Бердянськ, Ізмаїл, Чорноморськ, Миколаїв, Одеса, Херсон; та на 4 каналах: Дунай-Чорне море, Бузько-Дніпровсько-Лиманський,Дністровсько-Лиманський, Херсонський морський. Продовжується реалізація двох масштабних проектів капітального днопоглиблення у портах Чорноморськ та Южний.

    Нагадаємо, морський спеціалізований порт  «Ніка-Тера», який входить до групи компаній  Group DF, в січні 2019 року перевалив 528,6 тис. т вантажів, що перевищує аналогічний показник за минулий рік на 75%.

    Инф. agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.