Цукрові заводи «УПІ-АГРО» завершили сезон переробки цукрового буряку, який тривав більше 150 днів.
Про це повідомляє прес-служба компанії.
«Вперше за всю історію два цукрових заводи компанії переробили 2 млн 189 тис. тонн цукрового буряку та виробили 291 тис. тон цукру, що становить 16% українського виробництва. Вдосконалення технології виробництва, зокрема, реалізація безпрецедентного для України проекту установки колон іонообміну для декальцинації бурякового соку, дозволила компанії наростити виробництво цукру 1 категорії до 60% загального обсягу», — йдеться в повідомленні
За інформацією, такі високі виробничі показники стали можливими як за рахунок росту врожайності власного буряку до 65 т/га, так і за рахунок розширення партнерських програм по вирощуванню. Більше 20% сировини, що була перероблена заводами компанії цього сезону, привезено на заводи сторонніми бурякоздавачами, що також є для «УПІ-АГРО» рекордним показником.
Окремо необхідно відзначити досягнення Крижопільського цукрового заводу, який встановив галузевий рекорд за обсягом цукру, виробленого одним підприємством. Завод виробив 171 тис. тон цукру, що є найвищим показником за всі 195 років цукроваріння в Україні!
Инф. agravery.com
agrinews.com.ua