За результатами 2018/2019 МР в Україні виготовлено 1,82 млн т цукру, що на 15% менше ніж попереднього року.
Про це повідомляє прес-служба НАЦУ «Укрцукор».
«Всього в сезоні працювало 42 цукрових заводи, які переробили 13,6 млн т цукрових буряків, що майже на 10% менше ніж минулого року. Внаслідок зменшення посівних площ та кількості сировини, ми і отримали на 15% менше цукру. Проте, цього вистачить для забезпечення внутрішньої потреби та реалізації зовнішньо-економічних контрактів», — прокоментувала заступник голови правління НАЦУ «Укрцукор» та провідний спікер Sugar World 2019 Руслана Бутило.
За її словами, ще однією причиною скорочення виробництва цукру в 2018/2019 МР стала низька якість сировини. Як повідомляла раніше НАЦУ «Укрцукор», в 2018 році аграріям вдалось отримати рекордну врожайність цукрових буряків, проте цукристість була чи не найнижчою — 16,47%.
Лідером з виробництва цукру, по традиції, стала Вінницька область — 424,0 тис. т. Другу позицію зайняла Тернопільська обл. — 227,0 тис. т. Замикає трійку найбільших виробників Полтавська обл. — 222,5 тис. т цукру.
Більше інформації стосовно результатів виробничого сезону та прогнозів, щодо майбутньої посівної спікер презентує в ході Міжнародного конгресу для виробників та переробників цукрового буряку Sugar World 2019, що відбудеться 27 лютого в ТРЦ «Термінал».
Инф. agravery.com
agrinews.com.ua