• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Змагання двох сенсацій - мільйони доларів Березовського - проти мільярдів гривень ЄЕСУ
    Опубликовано: 2005-09-15 09:03:00
    Нових обертів набирає фінансовий скандал у верхівці української влади – після заяв президента на адресу Юлії Тимошенко нові звинувачення лунають на адресу самого Віктора Ющенка. На інтернет-порталі "Репортер" з”явилися платіжні документи, що свідчать про фінансування Борисом Березовським передвиборчої кампанії лідера помаранчевих. Екс-президент Леонід Кравчук заявив, що якщо інформацію про фінансову участь Березовського в перемозі Ющенка буде доведено, то спеціально створена для розгляду цієї справи парламентська слідча комісія буде змушена розпочати процедуру імпічменту Ющенка.
    За документами, копії яких з’явилися на інтернет-сайті „Репортер”, загальна сума переказів між першим міжнародним банком острова Куракао та низкою європейських і американських банків складає 15 мільйонів доларів. Жоден із документів не містить імен чи прізвищ, втім редакція сайту запевняє, що анонімно отримані документи ілюструють передачу грошей від фірм, що належать Борисові Березовському, до фірм, що фінансували кампанію Віктора Ющенка. Хмизу до вогню підкинув Леонід Кравчук. Через знайомих, як він каже, знайшов лондонський телефон Березовського і терміново скликав прес-конференцію, щоб розповісти те, що почув сам.
    Леонід Кравчук: ”Він подивився - відповідь Бориса Березовського - що всі платівки дійсні, всі - що він тривалий час вів телефонні переговори з В.Ющенком про фінансування перемоги демократії в Україні і що представники його мали можливість відвідати Лондон і зайнятися особисто справою фінансування виборчих справ. Це люди відомі - це Давид Жванія, Роман Безсмертний і Олександр Третьяков.”
    За словами Леоніда Кравчука, були й інші учасники цієї операції, а 15 мільйонів – це лише частина грошей, оскільки окремі суми перевозилися в Україну готівкою. Не називаючи цілей фінансових інвестицій Березовського – Кравчук тепер вимагає від Президента та його довірених осіб відповідей на питання – чи мали місце контакти Ющенка та Березовського і фінансова допомога, та що саме українські демократи пообіцяли опальному олігархові за його чималі інвестиції в справу революції. Борис Березовський в телефонному інтерв”ю агенції „Інтерфакс-Європа” підтвердив справжність платіжок, - мовляв він ніколи не приховував своєї допомоги Ющенкові. За подальшими коментарями Березовський просить звертатися до Віктора Ющенка, Давида Жванії та Олександра Третьякова. Проте, і відсторонений від виконання обов‘язків помічник президента, і виконувач обов”язків міністра з надзвичайних ситуацій заперечують, що спілкувалися з російським бізнесменом.
    Олександр Третьяков: ”Ну ніколи я не контактував з Березовським. Я не був в Англії. Я не розмовляв з ним. Я, знаєте, про мене кажуть такі байки. Що я був під впливом буквально, ну я вже не знаю - всього політикуму. Зараз вже кажуть, що я під впливом Березовського, раніше казали, що я там чуть лі не працюю в російській розвідці. Важко відповісти, хто може це замовляти. Я знаю, що це замовляють люди, які хочуть розвалу державного устрою в країні. Повної дестабілізації вдали.”
    Фінансовий скандал з високими фігурантами спалахнув після звинувачень, кинутих учора Віктором Ющенком своїй соратниці по майдану. Йшлося про намагання списати 8 мільярдів гривень боргів Єдиних енергетичних систем перед бюджетом, коли Тимошенко була прем‘єром.
    Втім, тепер пояснень вимагають від самого Ющенка. Якщо ще нестворена парламентська слідча комісія отримає таки підтвердження зв'язків українського президента та екс-російського олігарха, то лідер соціал-демократів депутат Леонід Кравчук обіцяє Президентові імпічмент. За словами Кравчука, в теперішній ситуації ця процедура може тривати досить довго і завершитися вже після парламентських виборів.
    Автор: Станіслав Ясинський, Сергій Швець
    1plus1
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.