• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Новини компаній: «Епіцентр К» побудує п’ять елеваторів
    Опубликовано: 2019-01-04 15:09:22

    Українська група компаній «Епіцентр К» уклала угоду про будівництво п'яти нових елеваторів з провідним європейським виробником комплексних зерносховищ компанією Feerum SA (Польща).

    Про це повідомляє прес-служба компанії.

    Відзначається, що вартість контракту складає майже € 50 млн, який передбачає будівництво великих елеваторних комплексів загальною потужністю одноразового зберігання 725 тис. т.

    «Нові промислові зерносховища побудують у Вінницькій, Київській та Хмельницькій областях. На кожному з цих об'єктів потужності одноразового зберігання зерна будуть перевищувати позначку в 100 тис. т», — зазначає керівник відділу трейдингу, заступник керівника з аграрних питань по елеваторного напрямом« Епіцентр К» Світлана Никитюк.

    Введення в експлуатацію цих об'єктів заплановано на середину вересня 2019 року. Відкриття нових елеваторних комплексів дозволить компанії «Епіцентр К» увійти в п'ятірку лідерів на ринку промислових зерносховищ України.

    Для реалізації такого масштабного проекту Feerum SA надає компанії «Епіцентр К» так званий кредит постачальника. Стратегія продажів цього польського виробника передбачає пропозицію товару разом з фінансуванням.

    На цьому тижні Feerum SA отримав погодження на страхування дебіторської заборгованості від страхової компанії за експортними контрактами — компанії KUKE, яка погодила страховку України в умовах воєнного стану.

    За словами керівника аграрного напряму «Епіцентр К» Василя Мороза, додаткові потужності дозволять наростити якісні резерви для зберігання зернових і олійних.

    «У наступному році ми станемо незалежними від ринкового дефіциту: будемо планувати і оптимізувати всю нашу внутрішню логістику власними зусиллями. Крім того, з появою нових потужностей також зможемо здійснювати професійні послуги з прийому і промислового зберігання зерна для інших агровиробників», — пояснює він.

    Як зазначає президент Feerum SA, Януш Даніель Войчіч, польська сторона взяла на себе зобов'язання виготовити професійні сушарки, сховища (конусні і плоскі силоси) і системи транспортування зерна для даних об'єктів, а також провести їх пусконалагоджувальні роботи і забезпечити сервісне обслуговування під час подальшої експлуатації.

    Контракт з «Епіцентр К» є найбільшим за час присутності Feerum SA на українському ринку. Всього з 2004 року польська компанія реалізувала в нашій країні близько 40 проектів.

    За словами Януша Даніеля Войчіча, інженерні проекти, розроблені для «Епіцентр К», включають ряд технологічних інновацій.

    «Зокрема, заміна конструкцій стандартних ланцюгових транспортерів на більш ефективні стрічкові зменшить пошкодження зерна і знизить витрати на електроенергію в ході експлуатації нових елеваторів приблизно на 30%», — зазначив він.

    Инф. agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.