• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Глава держави взяв участь у підписанні Декларації єднання та співпраці заради майбутнього України
    Опубликовано: 2005-09-13 17:19:00
    Президент України Віктор Ющенко разом із Головою Верховної Ради Володимиром Литвином, виконувачем обов’язків Прем’єр-міністра Юрієм Єхануровим та представниками парламентських груп і фракцій підписав Декларацію єднання та співпраці заради майбутнього України.
    В Декларації, зокрема, наголошено, що пріоритетом у діяльності керівників органів державної влади і політиків мають стати забезпечення інтересів українського народу, зростання його добробуту, консолідація суспільства, авторитет та повага до України у світі. Підтверджено відданість демократичним цінностям і заявлено про гармонізацію розуміння основних принципів і дій у суспільно-політичній сфері.
    Перед підписанням документу Глава держави заявив, що цим актом «політичні сили беруть на свою солідарну відповідальність процеси, що забезпечують політичний, економічний, гуманітарний і соціальний розвиток у суспільстві».
    При цьому Віктор Ющенко зазначив, що така консолідація політичної еліти є типовою для демократичних країн як відповідь проти політичних викликів. «Таку формулу багато разів використовували європейські і світові демократії», – сказав Президент. «Наша політична мета – бачити Україну єдиною», – наголосив він, додавши, що такий «круглий стіл між владою, опозицією та суспільством» трапляється вперше в історії незалежної України.
    Глава держави закликав усіх учасників політичного життя країни зосередитися на її розвитку, незважаючи на «гарячий час», що залишився до парламентських виборів. «Якщо нас об’єднують національні, державні цінності, то тема парламентських виборів – це не та тема, яка може заблокувати політику розвитку», – сказав Президент.
    Свої підписи під Декларацією поставили представники Народного союзу «Наша Україна», Народної партії, Народно-демократичної партії, Народного Руху України, Партії промисловців і підприємців, партії «Регіони України», Соціалістичної партії України, Української Народної партії, партії «Вперед, Україно».
    За словами Президента, Декларація відкрита для приєднання інших партій.
    Офіційне інтернет-представництво Президента України
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.