• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У сто років жителька Вінниці жартує і вишиває сорочки
    Опубликовано: 2018-11-14 20:43:20

    Дожити до ста років – мрія багатьох людей. Однак, на жаль, втілити її в життя вдається не всім. Поважний ювілей недавно відзначила жителька Вінниці Ганна Кравчук. За її плечима - Друга світова війна, роки нелегкої праці та багато різних випробувань, але ювілярці не позичати оптимізму та жаги до життя. Вона і досі жвава, постійно в русі і ще й жартує.

    «Головне – праця. Якщо я один день нічого не роблю, відчуваю себе хворою», – розповіла жінка журналістам.

    Народилася Ганна Акимівна у селі Потоки, що на Жмеринщині. Однак значну частину свого життя прожила у Вінниці. Так, для неї рідне місто – це не тільки фонтан Рошен, який став візиткою населеного пункту, а й багато будівель, які вже стали історією. Жінка дуже любить свою маленьку Батьківщину, адже тут працювала, ростила дітей.

    Родина – найбільше багатство

    Велика дружня родина: двоє синів, які розміняли восьмий десяток, з дружинами, шестеро онуків, п’ятеро правнуків, двоє праправнуків справжня гордість Ганни Акимівни. Жінка у 100 років радо зустрічає гостей, любить, коли всі збираються за родинним столом у дружньому колі. Ганна Акимівна досі – незмінний авторитет для своїх рідних.

    «Справедливість, і ще раз справедливість. Чесність і робота, - ось головні принципи, яких навчала нас мама», - розповів старший син довгожительки Василь Кравчук.

    «У мамусі такий бойовий характер. Якщо сказала – зробила», - стверджує молодший син Володимир Кравчук.

    «Це для мене була друга мама» - додає невістка.

    Про свій вік ювілярка не замислюється. Каже, на то немає часу. Їй є чим зайнятися. Кросворди, газети і вишивка її улюблені справи. Тільки за останній рік вона вишила 16 сорочок для рідних, не враховуючи рушників, скатертин та подушок. Жінка жартує, ними можна застелити все її подвір’я.

    В чому секрет довголіття

    На запитання про секрет довголіття Ганна Акимівна відповідає, що не треба бути жадним і постійно працювати. А ще - бути добрим, ніколи не ставати у всякі спори, докази, жити спокійно.

    В день ювілею у домі Ганна Кравчук було весело і гамірно. Лунав сміх, жарти, щирі слова вітань. Прийшли привітати ювілярку і представники Вінницької міської ради. Вони передали вітання від мера Вінниці, вручили квіти, грамоту і грошову винагороду, побажали міцного здоров’я і оптимізму.

    Як розповіла заступник директора департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Ірина Малачевська, Ганна Акимівна, як і інші сторічні мешканці міста, будуть отримувати довічно щомісячну грошову допомогу у розмірі прожиткового мінімуму. А загалом у Вінниці мешкає дванадцять довгожителів, яким виповнилося сто й більше років. Незабаром такий ювілей ще одна жителька міста.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.