• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінагрополітики хоче запровадити страхування щодо ризиків АЧС
    Опубликовано: 2018-10-31 18:06:20

    Мінагрополітики розглядає можливість запровадження у 2019 році нових програм підтримки агровиробників, зокрема механізмів компенсації свиногосподарствам втрат, спричинених африканською чумою свиней.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на прес-службу Асоціації свинарів України, про це заявив керівник експертної групи у сфері ветмедицини, здоров"я та благополуччя тварин директорату безпечності та якості харчової продукції Мінагрополітики Дмитро Мороз.

    За його словами, кошти існуючих програм підтримки не будуть використані в повному обсязі до кінця року через низку об’єктивних причин. Тому Мінагрополітики розглядає інші можливості підтримки, зокрема компенсацію епізоотичних ризиків для свинарів.

    Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа зауважив, що створення страхових чи резервних фондів - справа не одного дня, але це питання варто обговорювати й втілювати у життя.

    Він додав, що за логікою відшкодування промисловим виробникам щодо АЧС варто було би прив’язати до рівня біобезпеки господарства.

    "Було би справедливо, щоб рівень біобезпеки оцінювали незалежні консультанти або представники страхової компанії, а не чиновник, який вирішує обсяги компенсації", - вважає Володимир Лапа.

    За словами провідного консультанта з питань агрострахування в Україні Максима Шилова, досвід інших країн свідчить про те, що держпідтримка є імпульсом, мотивацією для агровиробника страхувати свою діяльність.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.