• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на живець свиней в Україні зменшились на 1,5%
    Опубликовано: 2018-10-30 18:02:38

    Упродовж другої половини жовтня зсув закупівельних цін на ринку живця свиней в Україні продовжився, проте його темпи дещо уповільнюються.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на прес-служу Асоціації "Свинарі України", ціни на свиней забійних кондицій в середині місяця послабились у середньому на 2%. Втім цьоготижнева позначка скоротила відставання до 1,5%.

    У другій половині жовтня верхня та нижня межі діапазону закупівельних цін знизилися на 1 грн/кг у порівнянні з попереднім тижнем, що відгукнулося відповідним рухом середньоринкового показника до 46,5 грн/кг.

    Більшість виробників розраховували, що відповідні ціни залишаться актуальними і протягом третьої декади жовтня. Проте м"ясопереробники очікували на подальше зниження цін закупівлі, вважаючи, що нижній їх рівень може опуститися до "бар"єрної" цінової позначки - до 44 грн/кг.

    Опитування м’ясопереробників показало, що їх прогнози були досить точними. Так, більшість партій цього тижня закуповували по 44-46 грн/кг. Представники м’ясопереробної галузі відзначають скорочення обсягів збуту через сезонне послаблення споживчої активності та підготовку населення до опалювального сезону. Хоча частина з них зауважує перевищення пропозиції свинини над попитом, цей профіцит не є значним.

    Водночас оператори звертають увагу на посилення тиску на ціни з боку торговельних мереж і не виключають можливості подальшого зниження максимальної цінової позначки до 45 грн/кг. Окремі закупівельники висловлюють очікування на стабілізацію у першій половині листопада, що на їх думку, передуватиме традиційному пожвавленню торгівлі у кінці осені.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.