• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна та Німеччина обговорили перспективи співпраці в АПК на 2019 рік
    Опубликовано: 2018-09-20 16:08:51

    18 вересня відбулось 15-те засідання Німецько-Українського аграрного комітету, яке проводиться щорічно з метою оцінки ефективності двосторонньої співпраці, зокрема реалізації спільних коопераційних проектів в АПК.

    Як повідомляє "ПроАгро" з посиланням на прес-службу Мінагрополітики, також сторони обговорили новиц перспективних напрямів подальшої співпраці в агросекторі.

    Українську сторону очолювала заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева, а німецьку - Парламентський держсекретар Федерального міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини Міхаель Штюбген.

    "Я дуже вдячна нашим німецьким колегам за активну співпрацю в сільськогосподарському секторі. Йдеться не тільки про двосторонню торгівлю аграрними та харчовими товарами. Де я відмічу дуже позитивну динаміку, за результатами 2017 року товарообіг товарами АПК збільшився на $ 223,9 млн та становив $846,9 млн. Та й ефективність співробітництва в рамках двосторонніх коопераційних проектів, які допомагають нам створити стійку основу для розвитку зовнішньої торгівлі для українського АПК", - наголосила Трофімцева.

    Зі свого боку, пан Міхаель Штюбген відмітив, що Уряд ФРН вбачає в Україні дуже потужного аграрного гравця з великими потенційними можливостями на глобальному ринку та додав, що через Федеральне міністерство продовольства та сільського господарства Німеччини впроваджується 5 проектів, на які спрямовується 1/5 загального бюджету для реалізації двосторонніх міжнародних проектів.

    "Говорячи на перспективу, ми розглядаємо ще багато напрямів для плідної співпраці. А саме: співробітництво в лісогосподарської галузі, ветеренарії та підготовка висококваліфікованих фахівців для роботи з новітніми агротехнологіями", - резюмувала Ольга Трофімцева.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.