• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Держпродспоживслужба працює над відкриттям нових ринків для експорту плодово-ягідної продукції
    Опубликовано: 2018-09-02 15:03:10

    Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів здійснює заходи з диверсифікації експорту плодово-ягідної продукції.

    Як повідомляє "ПроАгро" з посиланням на прес-службу Держпродспоживслужби, завдяки членству України в Світовій організації торгівлі та Міжнародній конвенції захисту рослин експорт продукції рослинного погодження може здійснюватися безперешкодно за умови виконання фітосанітарних вимог країни імпорту.

    “Водночас є низка країн, імпорт сільгосппродукції рослинного походження до яких потребує інспектування та підписання міжнародних договорів", - зазначили у відомстві.

    З метою сприяння відкриттю експорту плодово-ягідної продукції до таких країн Держпродспоживслужба постійно вивчає попит на українську продукцію за кордоном, готовність вітчизняних виробників виходити на інші ринки, а також підтримує тісну комунікацію з профільними асоціаціями.

    Для розширення можливостей українських підприємств проводиться робота з відкриття експорту українського яблука та лохини до Індії, Китайської Народної Республіки, Соціалістичної Республіки В’єтнам та Малайзії.

    З цією метою Держпродспоживслужба направила відповіді на опитувальники до вищезазначених країн.

    Сьогодні ініціативні листи Держпродспоживслужби та відповіді на опитувальники перебувають на розгляді у відповідних національних організаціях захисту рослин країн-партнерів України у міжнародній торгівлі.

    На завершальному етапі - відкриття експорту української черешні до Китайської Народної Республіки.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.