• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Леонід Козаченко ініціював законопроект, який допоможе аграріям закуповувати дрони
    Опубликовано: 2018-04-19 08:47:53

    Народний депутат, президент Української аграрної конфедерації, голова Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України Леонід Козаченко став ініціатором  законопроекту  «Про внесення змін до Закону України «Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу» (реєстр. № 8275), який щойно був зареєстрований у Верховній Раді.

    На думку Леоніда Козаченка, входження України у світовий економічний простір потребує підвищення конкурентоздатності сільськогосподарського виробництва, широкого застосування нових технологій, які базуються на наукових досягненнях в галузі інформаційних систем, автоматизації виробничих процесів та дистанційних методів контролю.

    - Цей документ передбачає розширення списку техніки сільськогосподарського призначення, яка підлягає дотуванню. До  переліку техніки і обладнання для агропромислового комплексу додаються безпілотні  літальні апарати – дрони.  Йдеться про техніку  вітчизняного  виробництва,  яка  використовується в системі точного землеробства й здійснює дистанційно зондування посівів за рахунок дронів, а також обладнання, встановленого на цих агрегатах. Це все дасть можливість максимально спростити закупівлю цієї сучасної техніки тим фермерським господарствам, які прагнуть використовувати надсучасні технології та останні наукові розробки, - наголосив Леонід Козаченко.

    За його словами, цей законопроект буде розглянуто на засіданні аграрного комітету Верховної Ради в наступному місяці й він має бути поставлений на розгляд парламенту позачергово, оскільки не потребує досить широкого обговорення.   – Головне, щоб документ   «Про внесення змін до Закону України «Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу»  поставили на розгляд вчасно. Адже нині дуже багато законопроектів чекають на розгляд, Деякі -  роками. Але цей законопроект створює передумову для запровадження державної підтримки широкому застосуванню інформаційних технологій в сільськогосподарському виробництві. Таким чином,  вітчизняні аграрії   зможуть активно переходити на використання інноваційної техніки, яка матиме невисоку вартість, - зауважив народний депутат Леонід Козаченко. 

    ІЦ УАК

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.