• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Буряк в Україні подорожчав на 20-23%
    Опубликовано: 2018-03-11 14:02:02

    Буряк на ринку України демонструє найбільш стрімкі темпи подорожчання з усього борщового набору.

    Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

    В результаті, вже на даний момент ці коренеплоди на українському ринку коштують в середньому в 4 рази дорожче, ніж в першій половині березня 2017 року, как сообщает сайт новостей финансовых рынков Украины и мира Elcomart.ua.

    Згідно з даними щоденного моніторингу проекту, тільки з початку поточного тижня буряк в Україні подорожчав на 20-23%. Сьогодні виробникам вдається вести відвантаження за 6-8 грн/кг (0,18-0,25 €/кг). Для порівняння, ще тиждень тому ціни на цю продукцію не перевищували 6,5 грн/кг (0,2 €/кг).

    Крім активного попиту, зростання цін провокує помітне скорочення пропозиції. Запаси буряка в господарствах вже порядком виснажилися. Більш того, ряд фермерів прийняли рішення призупинити реалізацію залишкових обсягів в очікуванні подальшого подорожчання.

    Варто зазначити, що брак пропозиції трейдери вже намагаються компенсувати за рахунок буряка з Польщі. Однак, постачання польської продукції поки досить малооб’ємне, в зв'язку з чим гравці ринку впевнені в подальшому зростанні цін.

    Нагадаємо, що в нинішньому сезоні скоротяться посівні площі під цукровим буряком і зменшиться кількість цукрових заводів.

    Инф. agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.