• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Вінниччині запрацює міжнародний сільськогосподарський кластер
    Опубликовано: 2018-01-09 11:02:04

    Міжнародна громадська організація Єврорегіон «Дністер» реалізуватиме на Вінничині проект «Транскордонна мережа для Інноваційного сільського господарства», в рамках Програми територіальної співпраці країн Східного партнерства Молдова–Україна (ЕаРТС) за фінансової підтримки Європейського Союзу. Про це повідомляє  Інформаційна  Вінничина. 

    За словами голови Єврорегіону «Дністер», координатора проекту Сергія Татусяка, мета проекту полягає у підвищенні конкурентоспроможності сільськогосподарського сектора за рахунок розширення партнерських стосунків та впровадження інноваційних технологій. У рамках проекту передбачено створення міжнародного сільськогосподарського кластеру та Центру інноваційного сільського господарства, де члени кластеру та інші виробники зможуть отримати консультації щодо підвищення ефективності своєї роботи, знайти партнерів та здійснити лабораторне дослідження своєї продукції.

    «Ми будемо залучати ще більше ефективних партнерів, товаровиробників, будемо підписувати угоди про співпрацю, проводити тренінги, семінари для того, щоб створений сільськогосподарський кластер був дієвим для нашого товаровиробника, для того, щоб продукція наших сільгоспвиробників була якісною, конкурентоспроможною. В Україні та Молдові немає жодного міжрегіонального сільськогосподарського кластеру, але кращі світові практики говорять, що це ефективно», —  сказав Татусяк.

    Сільськогосподарський кластер працюватиме як неприбуткова органіцізація, яка втілюватиме та займатиметься розвитком сільського господарства згідно стандартів ЄС.

    Повідомляється, що буде проведено низку тренінгів для сільгоспвиробників на теми євростандартизації, маркетингу та закупівлі, інноваційних технологій у сільському господарстві, менеджменту тощо. Частина навчань відбудеться в Україні, інша — в Молдові. А влітку учасники обмінюватимуться кращими практиками. З цією метою в рамках проекту заплановані чотириденні візити в Україну та Молдову.

    Нагадаємо, підприємство «Вимал» планує створити в Україні кооператив, який займатиметься поглибленою переробкою картоплі.

    Инф. agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.