• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Державні банки розроблять програму стимулювання агровиробників
    Опубликовано: 2017-09-19 14:32:43

    Уряд та банкіри утворять спеціальну робочу групу з урядовців та фінансистів, яка до 1 листопада напрацює програму стимулювання розвитку агровиробництва, перш за все - малого й середнього. Поро це повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на своїй сторінці в Faceebok.

    Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України прийняв програму підтримки фермерства на 2018—2020 роки.

    За словами Гройсмана, основний акцент програми ‒ кредитування та інвестування у нові тваринницькі комплекси та переробку.

    «Таким чином, вже у середньостроковій перспективі матимемо дієвий механізм насичення внутрішнього ринку власною продукцією та забезпечимо конкуренцію між виробниками, а отже – прийнятні ціни і якість для споживача», ‒ написав прем’єр-міністр.

    Він додав, що доступ до розумних кредитних ресурсів та інвестування в агросектор – це інвестування у загальний економічний ріст.

    Цього року вперше започаткували програму компенсації 20% вартості сільгосптехніки українського виробництва і виділили на ці цілі 550 млн грн. Наступного року в проекті Бюджету ми запланували збільшити фінансування програми і виділити на неї вже 1 млрд грн. Ще 1 млрд грн виділяємо у 2018 році на пряму підтримку фермерства, і 2 млрд ‒ на підтримку тваринництва, передусім на здешевлення будівництва нових комплексів», ‒ підсумував Володимир Гройсман.


    agropolit.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.