• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Тернопільський молокозавод оштрафують за забруднення екології
    Опубликовано: 2017-08-04 14:32:46

    Рейдовою перевіркою зафіксовано факт несанкціонованого зливу промислових відходів
    Близько 10 звернень громадян щодо несанкціонованого видалення промислових відходів продуктів молочних (сироватки) в межах Збаразького району знаходиться на даний час на розгляді Державної екологічної інспекції у Тернопільській області.
    У зв’язку з наведеним, Інспекцією проведено рейдову перевірку і 2 серпня о 0 год 50 хв неподалік від центральної траси в напрямку с.Зарубинці Збаразького району в придорожній смузі зафіксовано факт зливу водієм автомобіля DAF відходів продуктів молочних.

    Відходи є власністю ПрАТ «Тернопільський молокозавод» (працівники інспекції супроводжували автомобіль з території саме цього заводу).

    Злив цих відходів проводився майстерно: автомобіль зупинився в придорожній смузі з увімкненим аварійним сигналом, піднятим капотом, імітуючи видимість ремонту. Зовні на бочці причеплено шланг, одночасно з іншого боку з другого шлангу з бочки зливається сироватка.

    Даний факт зафіксовано протоколом про адміністративне правопорушення, підписувати який, після консультації по телефону, порушник відмовився.

    Інспекторами зроблено фото та відео даного факту порушення. Проводиться збір матеріалів для розрахунку збитків за забруднення і передачі матеріалів за ознаками злочину, визначеного ч.1 ст. 239 Кримінального Кодексу України, до Збаразького ВП ГУНП в Тернопільській області.

    До слова, у 2016 і 2017 роках за аналогічні порушення Інспекцією вже направлялись матеріали до Збаразького ВП та Тернопільського ВП ГУПН в Тернопільській області. Про прийняті поліцією рішення Інспекцію ще не повідомлено.

    Стосовно виробника відходів ПрАТ «Тернопільський молокозавод» Інспекцією в межах компетенції будуть вживатись вичерпні заходи реагування.

    galas.te.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.