• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Аграрний ринок отримає прозорий механізм ціноутворення
    Опубликовано: 2017-08-04 10:36:38

    Із запровадженням ф’ючерсних контрактів на поставку зерна в Україні з’явиться прозорий механізм ринкового ціноутворення. Таку думку висловив голова Державного агентства резерву України Вадим Мосійчук на прес-конференції «В Україні вперше відбулися торги поставними ф’ючерсними контрактами на зернові».

    «Сьогоднішній проект — еволюційний стрибок: запроваджується прозорий механізм ціноутворення», — охарактеризував голова Держрезерву появу в Україні поставних ф’ючерсних контрактів на зернові.

    Мосійчук зазначив, що Держрезерв запланував перейти на використання фінансових інструментів, а не зберігати базові активи.

    Ми повинні навчитися управляти фінансовими інструментами. Пропонується закладати зерно в Держрезерв, використовуючи такі фінансові інструменти», — наголосив він.

    Голова Держрезерву додав, що співпраця з «Українською біржою» у рамках запровадження ф’ючерсних контрактів є вигідною.

    Для себе ми забезпечуємо гарантоване закладання зерна і збільшення потужностей зберігання. Це — збільшення надходжень, значну частину яких ми спрямовуємо на модернізацію наявних 10 підприємств компанії», — підкресли Вадим Мосійчук.

    Окрім цього, агентство планує запроваджувати ліцензовані стандарти корпоративного управління та фонди відповідальності.

    agropolit.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.