• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Білопілля Агро» звинувачує прокуратуру у виконані замовлення конкурентів
    Опубликовано: 2017-06-28 14:31:35

    На агропідприємстві «Білопілля Агро», яке входить до групи компаній «Агропросперіс», 26 червня представники прокуратури і СБУ Сумської області провели обшуки і вилучення фінансової документації підприємства, повідомив сайт latifundist.com.
    Підставою для проведення обшуку послужила постанова судді Зарічного районного суду в м Суми по справі про можливі протиправні дії співробітників ДФС України в Сумській області під час податкової перевірки підприємства в жовтні 2016 року.
    У постанові від 13 червня 2017 р повідомляється, що представники ДФС свідомо не включили в акт податкової перевірки порушення податкового законодавства, внаслідок чого було завдано збитків у вигляді ненадходження до державного бюджету в сумі понад 200 тис. грн.
    Видання нагадає, що це вже третє вилучення документів у підприємства «Білопілля Агро». Цього разу до процесу було залучено судового експерта з  бухгалтерської документації, під керівництвом якого вилучаються оригінали документів.
    Регіональний юрисконсульт компанії «Агропросперіс» Андрій Подибайло зазначив, що на господарській  діяльністі  підприємства дії силових служб не відображаються, але страждає репутація групи компаній в цілому.
    «За результатами перевірки, податкова нарахувала нам близько 800 тис. грн. додаткових податків, судом всі ці рішення були скасовані і вступили в силу. В рамках адміністративного регулювання порушень з нашого боку не виявлено. Чому прокуратура дійшла до висновку, що працівники ДФС недопоказали  200 тис. грн податкових відрахувань нам незрозуміло. Вони частину документів досліджують, нічого не знаходять, шукають далі. Ми вже збилися з рахунку з цими винятками», – повідомив Андрій Подибайло.
    За його словами, розгляду з правоохоронними органами негативно впливають на відносини з пайовиками, ходять чутки про закриття підприємства. Західні інвестори холдингу також насторожено сприймають подібну  увагу з боку правоохоронців. На думку директора «Білопілля Агро» Віталія Кузіна, такою ситуацією можуть скористатися конкуренти.
    «У першій постанові вони хотіли у нас забрати і статут і печатку. По суті, це була рейдерська атака під виглядом дій прокуратури. Адже без статуту і печатки ми не один банківський платіж не зможемо провести, ні документи оформити. Хоча силовики і діють в рамках закону, але це явне замовлення. Все може робитися руками слідчих органів, а замовлення може йти просто від конкуруючої фірми. Точно такого ж сільгоспвиробника, як і ми. Землю у них не вийшло у нас відібрати. Ми її розпаювали через воїнів АТО, зробили добру справу. Три суду ми вже виграли у справі і свій Зембанк 7,5 тис. га зберегли », – підсумував директор підприємства« Білопілля Агро».
    На підприємстві кажуть, що вилучати вже особливо нічого за вказаний період. У той же час, не можуть прогнозувати, скільки ще триватимуть обшуки.
    Команда Latifundist.com виїхала на місце подій і намагалася отримати додаткові відомості від правоохоронних органів. Представники прокуратури Сумської області не надали даних про хід вилучення документації агропідприємства і відмовилися від офіційних коментарів до закінчення слідчих дій.
    Додамо, що на сайтах СБУ і обласної прокуратури про обшуки в «Білопілля Агро» також нічого не повідомляється.

    xpress.sumy.ua

     

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.