• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна та Литва розвиватимуть спільні інфраструктурні та логістичні проекти
    Опубликовано: 2017-06-18 14:06:18

    Серед пріоритетних проектів співпраці між Україною та Литвою мають бути проекти у сфері агропромисловості, машинобудування, розбудови цифрової інфраструктури, ІТ-проектів, наукової та туристичної взаємодії.

    Про це повідомив перший віце-прем’єр-міністр – міністр економрозвитку Степан Кубів, передає прес-служба міністерства.

    Прем’єр-міністр Литовської Республіки Саулюс Скверняліс відзначив значний прогрес України у розкритті власного експортного потенціалу, розвитку міжнародної торгівлі, реформах у економіці, соціальній сфері та багатьох інших галузях.

    «Ми щиро радіємо успіху реформ в Україні. Але потенціал торгівлі та економічної взаємодії, на нашу думку, є недостатнім. Його треба і варто розвивати, зокрема, у рамках Українсько-литовської міжурядової комісії, яка скоро пройде у Вільнюсі. Також треба посилювати взаємодію щодо культурних, туристичних проектів. Тож заохочуємо подальші реформи в Україні і готові вас у цьому підтримувати та всебічно сприяти», ― підкреслив Скверняліс.

    Кубів також додав, що серед пріоритетних проектів співпраці між Україною та Литвою мають бути проекти у сфері агропромисловості, машинобудування, розбудови цифрової інфраструктури, ІТ-проектів, наукової та туристичної взаємодії.

    «Особливо цінним є литовський досвід у сфері альтернативної, зеленої енергетики. Вітрові та сонячні електростанції ― це проекти, де Литва досягла успіху, відтак ми будемо раді використати цей досвід під час реалізації аналогічних українських проектів», ― наголосив Кубів.

    Він також відзначив стратегічно вигідне положення України та Литви на перетині світових торговельних шляхів.

    «Крім залучення інвестицій ми бачимо значні можливості для спільних проектів для використання інфраструктурного та логістичного потенціалу наших країн. Нарощування транзитних перевезень вантажів та розширення географії перевезень у напрямку Балтійське море-Чорне море, особливо з огляду на можливість його поєднання з проектом "Новий шовковий шлях" та створенням транспортного коридору Балтійське море-Чорне море-Каспійське море», ― підкреслив Кубів.

    Инф. agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.