• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні стали виробляти менше проса
    Опубликовано: 2017-06-09 19:30:01

    Виробництво проса в поточному 2016/17 МР скоротилось в середньому на 11,1% у порівнянні з минулим роком і склало 190 тис. т.
    Про обсяги виробництва проса та зменшення його урожайності повідомляє УБР.

    Зменшення валового збору пояснюють скороченням посівних площ (на 3,3%) і зниженням урожайності культури до 17,6 ц/га проти 18 ц/га роком раніше.

    Найбільше проса вирощують у двох українських областях: Запорізькій та Херсонській областях. Тут валовий збір становив 27,33 тис. т і 22,72 тис. т, відповідно. Це майже весь обсяг проса, який відправляється на продовольчу переробку в Україні.

    Загалом же внутрішнє споживання проса в Україні залишається відносно стабільним і цього року оцінюється на рівні 120 тис. т.

    Валовий збір проса нового врожаю у 2017 р. може скласти близько 165 тис. т, із яких внутрішнє споживання складе 104 тис. т і близько 75 тис. т буде експортовано

     

    УБР.

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.