• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Село 21 сторіччя або як український агро-робот замінить трактори та комбайни
    Опубликовано: 2017-05-25 09:30:42

    Український робот зможе замінити трактори та комбайни.

    “Реалізація проекту дозволить зменшити збитки, які наносяться землі традиційним землеробством зараз”, - розповів голова ГО “Зелений Світ” Олексій Ангурець.

    За словами голови громадської організації, такі “зелені” проекти мають одразу декілька позитивних моментів. По-перше, це в перспективі збереже екосистемні ресурси нашої країни. По-друге - підвищить добробут населення.

    “Зараз ми є свідками постійної деградації українського села, - продовжмв Олексій Ангурець. - Сел стає все менше, людей з них виїжджає все більше. А проекти, подібні до нашого, можуть стати одним з важливих елементів відродженням села, як “села 21 сторіччя”.

    Олексій Ангурець пояснив, що такі інноваційні технології заохочують до себе більше “молодих мізків”: “Молодь, отримавши освіту в місті може повернутися в своє село, яке вже буде знаходитись на новому рівні”.          

    “Перше, що робить трактор - їде по землі і давить її, тим самим утрамбовуючи та ущільнюючи її, - розповів співавтор проекту Максим Тютюнников. - За рахунок цього порушується капілярний обмін речовин, і як наслідок знищується ґрунт”.

    Проте на відміну від нині існуючої техніки, інноваційний агро-робот знає координату кожного посадженого насіння та буде повністю відстежувати період його розвитку, і, найголовніше, може зробити поле мульти-культурним. 

    “Наш апарат - це відмова від паливо-мастильних матеріалів. Робот працює на електриці, тому соляра нам не потрібна", - заявив автор проекту Андрій Доненко.

    За словами авторів проекту, один робот може обробляти до 8 культур одночасно, за площею до 3000 га. А одного оператора буде достатньо для керування декількох апаратів одразу. Сам же робот безпілотний та працює цілодобово. А ТО у них відбувається взимку, коли вся інша техніка також не працює.

    dniprograd.org

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.