• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на картоплю в Україні та інших країнах Європи
    Опубликовано: 2017-05-23 16:07:36

    Серед європейських країн найнижчі ціни на картоплю виявилися в Польщі.

    Про це  повідомляє глава Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

    Коментуючи інформацію про ціни на картоплю в Україні та інших країнах Європи, експерт зазначив, що в Польщі цей овоч продається значно дешевше, ніж в нашій країні.

    «Ми порівняли ціни на картоплю в ряді країн в супермаркетах і гіпермаркетах України і європейських країнах. Як завжди, найнижчі ціни на картоплю виявилися в Польщі - ціна на неї в цій країні становить 8,6 грн за кілограм», - інформує Олексій Дорошенко.

    За словами експерта, в Україні кілограм картоплі продається по 10 грн за кілограм, в Білорусі - по 15,6 грн.

    «У країнах Прибалтики картопля виявилася дорожчою: в Литві - 21,4 грн за кілограм, а в Естонії - 22,8 грн. В Угорщині за кілограм картоплі доведеться віддати 22,5 грн», - перераховує аналітик.

    За словами Олексія Дорошенко, порівнюючи ціни на картоплю в різних країнах, слід враховувати, що середня заробітна плата білоруса в 2,3 рази більше, ніж українця, поляка - в 5,6 рази, угорця - в 5,8 рази, литовця - в 6,8 рази, а естонця - в 8 раз.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.