• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Наука підрахувала кількість їжі, що викидається. І це вражає
    Опубликовано: 2017-05-23 12:04:58

    Американські вчені провели дослідження, щоб з’ясувати, скільки продуктів щорічно викидають люди в США. Виявилось, що цих об’ємів вистачило би, щоб весь рік годувати більше половини жителів країни.

    Науковці з Університету Джона Хопкінса підрахували харчову цінність продуктів, які щорічно викидаються в США. Вчені грунтувались на даних з бази National Nutrient Database for Standard Reference, а на основі цифр Міністерства сільського господарства США проаналізували 213 товарів, які часто викидають в США. Про це пише Юрій Марченко на  news.platfor.ma.
    В результаті виявилось, що серед викинутих продуктів на одну людину в день припадає 146 г вуглеводів, 33 г білків, 57 г жирів. Все це складає близько 1217 ккал на людину в день – тобто 60% середньої норми споживання для людини, яка веде не надто активний образ життя – їй потрібно приблизно 2000 ккал в день.
     
    Крім того, у відправленій в смітник їжі чимало корисного: середній американець викидає, наприклад, 880 мг калію, 450 мг фосфору і 286 мг кальцію. Також на смітниках щоденно з’являється по 5,3 мг заліза на людину. При тому що нормою для організму є 18 мг, тоді як середня американка отримує всього 13, 6 мг.

    Дослідження враховувало продукти, що викидали ще на стадії виробництва чи в магазинах, а також ті, що відправляли на смітник власне споживачі. Тепер науковці сподіваються, що результати їх роботи допоможуть і продавцям, і покупцям розумніше ставитись до закупівлі. Причому по всьому світу – адже, за даними видання Guardian, щорічно в світі викидається близько третини всієї виробленої продукції. Її відправляють на смітник і виробники, і великі мережі магазинів, і покупці – часто лише через дещо зів’ялий зовнішній вигляд, а не через те, що їжа дійсно зіпсувалась.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.