• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дрібні виробники ягід не мають коштів на сертифікацію — Босий
    Опубликовано: 2017-04-29 17:45:08

    За словами співзасновника ТОВ «ФруТек» Олега Босого, дрібні виробники ягід, які мають до 10 га насаджень не мають коштів на сертифікацію.

    Він повідомив, що вітчизняні виробники ягід пропонують суницю та малину за однаковою ціною — в межах €1, 6/кг. При тому, що суниця, як правило на 10 — 15% дорожча за інші ягоди.

    Українські виробники ягід, здебільшого, фокусуються на імпорті. Наша ягода досить конкурентна для експорту як замороженої, так і свіжої. Обмеженням для виробників є сертифікація.

    «Тут, звичайно, є ще один обмежуючий фактор — це сертифікація. На жаль, невеликий виробник у якого там 3 чти 5 чи навіть 10 га навряд чи може дозволити собі викинути 150 — 200 тис. грн на сертифікацію», — зауважив Олег Босий.

    Щодо інвесторів, то вони прагнуть вкладати кошти в великі проекти з вирощування ремонтантних сортів ягід. Інвестування таких проектів спостерігається вже сьогодні.

    kurkul.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.