• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В український селах люди живуть бідно, бо не можуть продати свою землю,– експерт
    Опубликовано: 2017-04-06 11:32:12

    Нині, в Україні існує величезний чорний ринок землі. Більше того, маючи декілька паїв, в український селах люди живуть та помирають у злиднях. А все через те, що вони просто не мають змоги продати свою землю.

    Таку думку в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі« (щобудня 13:00–15:00 та 19:00–21:00 на телеканалі ZIK) висловив голова бюджетного комітету громадської ради при Міністерстві фінансів Тарас Козак.

    Меморандум України та Міжнародного Валютного Фонду передбачає затвердження Верховною Радою законопроекту щодо запуску ринку землі, а також скасування мораторію на продаж земель сільгосппризначення. Згідно з цим документом, ринок землі в Україні має запрацювати наприкінці 2017 року.

    «Дуже прикро, що нині, в Україні існує величезний чорний ринок землі. Великі землевласники володіють сотнями тисяч гектарів цієї землі, привласнюючи її різними корупційними схемами. Натомість, земельна реформа передбачає, що кожен українець зможе мати у власності не більше ніж 200 га землі»,– каже експерт.

    Тарас Козак запевняє, що чинне законодавство обмежує права звичайних людей на продаж своїх земель. Тому, щоб виправити таку ситуацію, необхідно прийняти закон про скасування мораторію на продаж земель сільгосппризначення.

    «В українських селах люди живуть та помирають у злиднях. А все через те, що вони просто не мають змоги продати свою землю. Маючи декілька паїв, у них немає грошей. Проте, продавши їх, селяни зможуть нормально жити. Більше того,поки немає відповідного закону, великі землевласники виснажують українську землю, вирощуючи там ріпак чи кукурудзу. Натомість, створивши вільний ринок землі, прості українці повернуть собі свої землі та матимуть право на її продаж»,– додає Тарас Козак.

    zik.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.