• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українська агрохімічна компанія планує розпочати співпрацю з NASA
    Опубликовано: 2017-04-01 15:25:53

    Компанія «Долина», вітчизняний виробник стимуляторів росту рослин та мікродобрив, звернулася до керівництва NASA, запропонувавши допомогу своїх фахівців з питань розробки спеціальних добрив, які в майбутньому зможуть застосовуватися для вирощування сільськогосподарських культур на Марсі.

     

    Як відомо, нещодавно вчені Міжнародного центру картоплі спільно з фахівцями NASA успішно завершили експеримент з вирощування картоплі в умовах, наближених до марсіанських. Бідний та сильно засолений марсіанський ґрунт потребує розробки та впровадження нових спеціальних технологій вирощування рослин для отримання стабільно високих урожаїв.

    Маючи двадцятирічні інноваційні напрацювання, здійснені у власній хімічній лабораторії, величезний досвід роботи на ринку агрохімії в країнах ближнього та далекого зарубіжжя, значний науково-кадровий потенціал (вчене ядро компанії складають кандидати хімічних та сільськогосподарських наук), «Долина» запропонувала NASA провести спільні дослідження у сфері розробки стимуляторів росту та добрив, які дозволять земним рослинам швидко адаптуватися та нормально розвиватися в складних марсіанських умовах.

    Представники компанії «Долина» впевнені, що розроблені для Марса препарати допоможуть значно розширити ареал вирощування культурних рослин на Землі, в регіонах з несприятливими для ведення сільського господарства умовами.

    Співробітники компанії висловили готовність взяти участь в експедиції на Марс у 2023 році для закладки польових дослідів безпосередньо в умовах Червоної планети.

    Відповідь за NASA.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.