Українська агрохімічна компанія планує розпочати співпрацю з NASA

01 апр, 15:25

Компанія «Долина», вітчизняний виробник стимуляторів росту рослин та мікродобрив, звернулася до керівництва NASA, запропонувавши допомогу своїх фахівців з питань розробки спеціальних добрив, які в майбутньому зможуть застосовуватися для вирощування сільськогосподарських культур на Марсі.

 

Як відомо, нещодавно вчені Міжнародного центру картоплі спільно з фахівцями NASA успішно завершили експеримент з вирощування картоплі в умовах, наближених до марсіанських. Бідний та сильно засолений марсіанський ґрунт потребує розробки та впровадження нових спеціальних технологій вирощування рослин для отримання стабільно високих урожаїв.

Маючи двадцятирічні інноваційні напрацювання, здійснені у власній хімічній лабораторії, величезний досвід роботи на ринку агрохімії в країнах ближнього та далекого зарубіжжя, значний науково-кадровий потенціал (вчене ядро компанії складають кандидати хімічних та сільськогосподарських наук), «Долина» запропонувала NASA провести спільні дослідження у сфері розробки стимуляторів росту та добрив, які дозволять земним рослинам швидко адаптуватися та нормально розвиватися в складних марсіанських умовах.

Представники компанії «Долина» впевнені, що розроблені для Марса препарати допоможуть значно розширити ареал вирощування культурних рослин на Землі, в регіонах з несприятливими для ведення сільського господарства умовами.

Співробітники компанії висловили готовність взяти участь в експедиції на Марс у 2023 році для закладки польових дослідів безпосередньо в умовах Червоної планети.

Відповідь за NASA.

agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/303863.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM